Garderoba sciany

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. To nie tylko okazja na zdjęcie paru zbędnych kilogramów, lecz więcej na zmianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, które przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Dają nam one wszystkich składników koniecznych do właściwego działania systemu. Polacy wciąż zawsze mają słabość do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż samą z pierwszych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo bardziej lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej występują w zestawie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie zawierają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest zatem zdrowsza i estetyczniejsza dla polskiego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których zależymy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu paru chwili jesteśmy wartościowy i pełnowartościowy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą słoneczne i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest poznanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi stanowić ona o moc smaczniejsza od tradycyjnych polskich bigosów i schabowych. Co znacznie, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy energia i myśl. To zaledwie z nas zależy, z których składników stworzymy własną ważną i młodą sałatkę.