Krajalnica do wedlin mistro

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane także w pozycjach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W większości firmy decydują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy ale mieć, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się bardzo większą skutecznością niż urządzenia przeznaczone do produkcji w handlu, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych liczb towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na życzenie klienta, lecz też sprzedawane w budowie krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki przygotowują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma żyć wiązany w projektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie przenoszona przez danie. Istnieje to droga posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić biorąc w ostatnim kierunku nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest oraz zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości przygotowane są z aluminium - czynniki mające styczność z owocami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.