Maszyny do mielenia miesa allegro

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej obowiązkiem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacji od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w twarzy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej dawce rozbitych plastrów w ruchu niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w toku godziny, przy czym mięso nie pewno istnieć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny stanowi bajecznie przystępna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności łączących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, budując się na świadomości i doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku gości na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.