O czym musisz pamietac otwierajac lokal gastronomiczny

Dla sprawnego działania interesu gastronomicznego potrzeba, oprócz żyłki biznesmena, kilku ważnych rzeczy. I najważniejsze, aby te rzeczy znalazły się w jednym miejscu w tym samym czasie. Pierwszą z nich jest lokal. W dobrym punkcie, widny i z parkingiem. Wszyscy dobrze wiedzą jak trudno w mieście o miejsce parkingowe. Ile kółek trzeba nieraz zrobić, zanim się znajdzie kawałek miejsca i Straż Miejska nie będzie miała uwag. Druga sprawa to obsługa.

oprogramowanie dla przemysłuOferta - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Ludzie muszą być oddani pracy i dobrze wykwalifikowani. Do pracy przyjmujmy ludzi, nie pracowników. Wtedy zaangażowanie ich w prace będzie pełne. Kucharze z pomysłami, a kelnerzy ani zbyt nachalni, ani nadmiernie opieszali. Trzecia sprawa to wyposażenie punktu w ładne sprzęty i profesjonalne urządzenia gastronomiczne. Kiedy zadbamy o wszystkie punkty ww. listy, możemy być pewni sukcesu. Pozostaną drobiazgi do dopracowania. Dostawcy produktów. Najlepiej prosto z giełdy towarowej. Świerze produkty to gwarancja udanej kuchni. Niezmiernie ważne są też przepisy. W zależności od klienteli na jakę się nastawicie, możecie wybierać w kuchniach wszystkich narodów. Ostre i paprykowe smaki Węgier. Pielmieni, bliny i makiełki z Ukrainy, czy makarony z Italii. a może wspaniałe wędliny z Hiszpanii.
Ważne, aby ktoś sprawnie i uczciwie poprowadził księgowość. Papierki położyły już nie jeden biznes.
Kluczowym punktem jest wystrój wnętrza. Należy pomyśleć o zawodowym projektancie, który pomyśli za nas o doborze kolorystyki. Zgraniu barwy ścian z meblami i podłogą. Dobraniu materiałów grających ze sobą.
Z instalacji użytkowych dużo uwagi należy poświecić klimatyzacji i ogrzewaniu, a także instalacji centralnego ogrzewania. Odczucia zmysłowe klientów to nie tylko smak i powonienie. Ważny jest komfort cieplny i wilgotność powietrza w pomieszczeniach przeznaczonych dla gości.