Urzadzenie sluzace do rozdrabniania miesa

Ludzie są różni nie tylko pod względem wyglądu, cech osobowościowych, lecz także pod względem odżywiania. Większość populacji spożywa mięso i jego wyroby. Ale jest wiele takich osób, które są wegetarianami, czyli pozostającymi na diecie bezmięsnej. Znikomy procent stanowią też weganie, którzy oprócz mięsa nie jedzą również nabiału, jaj, czy miodu.

Kotleciarka  jest niezbędna do obsłużenia wszystkich tych, którzy jedzą mięso i jego wyroby. Urządzenie to bywa niezastąpione w mniejszej i większej gastronomii. Kotleciarka do mięsa to urządzenie służące do rozdrabniania kawałków mięsa na plastry, które pozostają o jednakowej, idealnej grubości. Urządzenie to znacznie przyspiesza, oraz ułatwia pracę i cały proces rozbijania mięsa na stosowne kawałki. Jest użyteczna w lokalach gastronomicznych i usługowych, gdzie jest w stanie przygotować dużą ilość porcji. Jest tam wykorzystana do produkcji dań z mięsa wołowego, wieprzowego, jak i drobiowego. Kotleciarka wspaniale sprawdzi się również w sklepach, gdzie jest w stanie w bardzo szybki i doskonały sposób przygotować mięso do natychmiastowej sprzedaży. Ma to wielkie znaczenie szczególnie w dużych marketach, gdzie nieustannie przewija się bardzo dużo osób. W jakim celu może być rozbijane mięso? Kotleciarka do mięsa może rozbijać mięso wołowe na bitki, lub na zrazy wołowe, befsztyki, a także mięso wieprzowe na kotlety schabowe, sznycle, steki, itd. Rozbije również mięso drobiowe z przeznaczeniem na kotlety schabowe, porcje do grillowania, itp. Ponadto kotleciarka do mięsa pozwala zachować świeżość produktu, kruchość, soczystość, oraz wagę zgniatanego i porcjowanie mięsa. Poza tym urządzenie posiada obudowę ze stali nierdzewnej i silnik chłodzony z wbudowanym wentylatorem. A także komplety noży, zestaw nacinający z wysokogatunkowej stali i  gardziel wsadową. Na rynku są również dostępne urządzenia ręczne z napędem manualnym, gdzie praca odbywa się przy pomocy korby. Urządzenie możliwe do wykorzystania szczególnie w gospodarstwach domowych, lub w niewielkiej gastronomi.